Hondenregels


Kom dadelijk in de juist sfeer,

en start deze muziek terwijl je

deze pagina ontdekt

Honden zijn toegelaten in Lodge 125 Hakuna Matata.

Wel zijn er enkele huisregels hierover, om het iedereen aangenaam te maken.

 

SCHOONMAAK

Honden zijn meer dan welkom en tevens gratis toegelaten. Mogen wij wel vragen om de woning netjes achter te laten. Bezemschoon, en de zetels en muren moddervrij.

LIVING

De honden mogen in de zetels. Gebruik hiervoor de plaids die wij aanbieden en/of U gebruikt plaids die U zelf meebracht. Zorg ervoor dat de zetels bedekt zijn, en ze na jouw verblijf in dezelfde staat en netjes achterblijven.

Indien U wenst leggen we ook één of meerdere hondenkussens zodat U doggie(s) ook vlug hun rustplaats kan vinden. U kunt dit kenbaar maken op het reserveringsformulier.

 

SLAAPKAMERS

Indien gewenst worden de bedden opgemaakt. Indien je hond mee de slaapkamer in mag, en je weet van je eigen hond(en) dat het kan gebeuren dat het dekbed/bedlinnen daardoor niet netjes blijft…..dan vragen we U om een eigen dekbed mee te brengen. Indien het dekbed toch vuil zou bij jullie vertrek, kunnen we niet anders dan de kosten van de droogkuis aan te rekenen. De matrassen zijn voorzien van degelijke matrasbeschermers. (afmetingen dekbedden: 200x220 en 140x200)

Vanaf 5 honden vragen we wel altijd dat U Uw eigen bedlinnen meebrengt.

U bent niet verplicht om bedlinnen te huren bij ons. Maar wij vragen dan wel dat U hierin zelfvoorzienend bent. Het is verboden om de dekbedden te gebruiken zonder bedlinnen. Als wij toch constateren dat dit niet gebeurt is zijn we verplicht om kosten aan te rekenen om het donsdeken te laten kuisen.

 

BADKAMER

Het is verboden om de hond(en) in de douche te wassen. Er zijn donkere handdoeken aanwezig om ze bij nat weder af te drogen voor ze binnen komen. Ook de hondenmatten mogen gebruikt worden.

In het toilet is er een grotere wasbak. Hier kunnen eventueel kleine hondjes een kleine wasbeurt krijgen. Om bijvoorbeeld de pootjes en buik terug zuiver te maken na een natte wandeling.

TUIN

De honden mogen hun behoefte doen in de tuin. Wij vragen aan de baasjes om hierop alert te zijn en ALLES op te ruimen voor het vertrek. Over een enkel klein drolletje gaan we natuurlijk niet moeilijk doen. Wanneer wij echter merken dat deze opkuis moedwillig achterwegen is gelaten, zijn wij genoodzaakt om een kost van 25,00 Euro aan te rekenen. Honden mogen ook nooit alleen in de tuin achter gelaten om overmatig geblaf te vermijden. We willen onze fijne en gezellige buren geen overlast bezorgen.

 

IEDER KENT ZIJN HOND(EN)

We hopen ook dat elke hondenbezitter zelf kan inschatten of hij/zij zijn dier even alleen kan achter laten in de Lodge of niet. Dus dat de hond geen lawaai gaat maken en zeker niets stuk gaat maken. Het is zeker niet de bedoeling dat men zijn huisdier langere tijd gaat alleen laten in het huisje. Het is een vakantiehuisje bedoeld om de hondenliefhebber samen met zijn hond te laten genieten van enkele dagen er op uit, of zelfs een mooie langere vakantie ervan te maken. Wij zijn zelf hondenvrienden en zullen het niet aanvaarden dat de vierpotige huisvriend langere tijd wordt alleen gelaten als het zichtbaar te merken is dat de hond dit niet gewoon is. Onze buren hebben "grote" oren, en horen nog goed haha. 

Even naar de winkel kan natuurlijk geen kwaad als men zijn hond erin kan vertrouwen.

 

HONDENBENCHES

Heeft U hond de gewoonte om in een bench te slapen of misschien soms even tot rust te komen ? Of bent U zelf meer gerust als hij/zij tijdens de nacht niet kan gaan ronddwalen ? En zit de auto zo al barstenvol met alle andere dingen, en kan die grote metalen, lompe kooi er niet meer bij.....dan hebt U ook de mogelijkheid om één of meerder benches klaar te laten zetten door ons.

Deze zullen dan in het hondenhoekje gezet worden. We hebben drie stuks, in twee formaten.

Van 90 cm lengte hebben we twee stuks, en voor de grote doggie hebben we eentje van 122 cm. De hoogtes zijn 65 cm en 84 cm.

Indien U dit wenst kunt U dit bij op het reserveringsformulier aankruisen. Kosten worden er niet voor in rekening gebracht.

Maar we willen er wel bij vermelden dat het niet de bedoeling is om Uw hond verschillende uren alleen achter te laten in de Lodge. De Lodge is voor een vakantie MET de hond, niet voor het arme dier een ganse dag in een bench achter te laten.

 

TUINSLANG

Aan de linkerzijde van de Lodge is een buitenkraantje. Hier is het mogelijk –indien er geen vriestemperaturen zijn- om water te nemen en eventueel ook de tuinslang te gebruiken. Bij vorst is dit kraantje echter afgesloten in de private bergruimte. Misschien handig voor grotere honden na een natte, modderige wandeling om het grote vuil er af te kunnen spoelen.

Het is verboden om een groter zwembad te vullen. Bij zeer warme temperaturen kunt U wel eventueel een klein badje(max120x50) meebrengen om de hond wat koelmogelijkheid te geven. Een badje is wel niet aanwezig, maar je kan de mortelkuip eventueel daarvoor gebruiken.

Ook is verboden om op het park een auto te wassen.

 

LOOPSHEID

Het is verplicht om tijdens de loopsheidsperiode de hond een broekje aan te doen en bij ongelukjes de bloedsporen te verwijderen.

 

WANDELEN

Zorg ervoor dat je honden buiten de tuin aan de leiband zijn, en in het bos opletten dat ze niet achter het wild aangaan. Er hangen enkele hondenleibanden die gebruikt mogen worden. Deze maken wij trouwens zelf, en kunt U ook aankopen. Maar deze kunnen we U ook nadien bezorgen in de kleuren die U wenst. Het materiaal is het oersterke Paracord(zie extra links op de website)

 

HONDENSPEELTJES IN DE BAK

Er staat een hondenspeelbak met allerlei spulletjes in. De meeste van onze hondengasten zijn er dol op. Want natuurlijk hangen hier de geurtjes aan van de vorige gasten. En voor honden is dit net als hun facebookpagina open doen haha. Wees niet bang dat er daar al eens een ding, knuffel van sneuvelt. Ze liggen er voor mee te spelen. Vrouwlief gaat regelmatig op zoek in de tweehandswinkels naar een verse lading knuffels om de bak terug bij aan te vullen wanneer er weer enkele van verwijderd worden.

Is Uw lieve viervoeter ermee naar buiten getrokken en is de knuffel niet meer voor aan te zien. Gelieve hem dan bij in de linnenmand te gooien. Dan kunnen wij hem terug zuiver en fris maken. Want wij halen natuurlijk niet telkens gans die bak leeg om het te controleren.

 

HONDENTRAP

Van ons mag Uw doggies bij U op de zetel/bank. Ook bij U op het bed kan/mag ook...mits de regels gerespecteerd worden. En omdat die al wat hoger zijn om in en uit te springen...wat soms niet zo makkelijk is voor de wat oudere hondjes.....kunnen we ook een hondentrapje(zie foto onderaan deze pagina) voor U lieftallige viervoeter klaarzetten. Indien U dat wenst..vul het dan even in bij "het extra vraagje" op het reserveringsformulier.

 

SCHADE

Gelieve eventuele schade steeds zo vlug mogelijk te melden. Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor beide partijen.

Een “accidentje”, ergens een onvoorzien plasje kan altijd gebeuren. Heeft dit plaats in één van de hondenmatten, gelieve ons dit dan te laten weten. We maken er geen probleem van als dit eens gebeurt. We nemen dit dan mee met de poets en wordt uitgewassen. Maar we zouden het misschien niet opmerken, en de volgende hondengast gaat ruiken dat dit daar toegestaan is, en gaat zijn merkpunt er ook aanbrengen. Dat willen we vermijden.

Merken we toch dat dit achterwegen en nagelaten werd en meerdere “accidentjes” zo uitkomen. Dan zijn we verplicht om de waarborg in te houden. Een hondenkussen is nu eenmaal niet zo makkelijk uit te wassen door het grote volume.

 

EXTRA INFO

Katten worden NIET toegelaten in de Lodge !!!

Spijtig maar helaas, katten laten wij niet toe in de Lodge. De chalet is een hondenbastion waar de aanwezigheid van kattengeuren niet gewenst zijn. Dit om onvoorziene territoriale manieren van onze hondjes te voorkomen. En vooral om krabsporen te vermijden op de meubels en zetels.

 


Eens je ons achterpoortje buiten bent sta je in een bijna oneindig bos dat onderdeel is van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hou er rekening mee dat je hond hier NIET mag los lopen. Er zijn voldoende losloopzones aanwezig.

Katten zijn verboden in de Lodge !!!

Hondentrapje voor de wat oudere hondjes