Limburg zal je misschien eerder met natuur associëren. En ja, we zijn ook niet de provincie met de grootste kunststeden, maar aan cultuur geen gebrek! Integendeel.

Waterschei - © Eddy Daniëls

Mijn, mijn, mijn

Geen enkele periode heeft Limburg zo beïnvloed als de tijd van de mijnbouw. En nergens anders in Vlaanderen vind je nog zoveel mijnerfgoed als in Limburg. Vandaag de dag zijn de mijnsites van weleer interessante plaatsen die een nieuwe invulling gekregen hebben, met respect voor het verleden.

Tongeren - © Kristien Wintmolders

De eerste stad van België

De eerste stad van België ligt in Limburg! Nergens zie je nog zo veel overblijfselen van de Romeinse geschiedenis in het straatbeeld dan in Tongeren. Maak je op voor een dagje terug in de tijd.

Borgloon - © Robin Reynders

Kunst in open ruimte

Kunst hoort alleen in een museum? Niet in Limburg. Kunst kan je overal tegenkomen, ook buiten, in de natuur, tijdens een wandeltocht. De kunstwerken geven een extra dimensie aan het landschap waarin ze staan.

Halen - © Luc Daelemans

Kleine verhalen in een Groote Oorlog

De Eerste Wereldoorlog en Limburg? Wat hebben die nu met elkaar te maken, zal je misschien denken. Dat was toch in de Westhoek? Maar ook in Limburg had de oorlog een impact. Het zijn misschien niet de grote verhalen van aan het front, maar net de kleine verhalen in een Groote Oorlog die een indruk nalaten.