Fietsen door de bomen

 

Naast Fietsen door het Water heeft Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de Bomen. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.

Fietsen door de Bomen doe je aan het Pijnven in Bosland. Ter hoogte van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk. En die plek is niet toevallig gekozen. Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen, bomen genoeg dus.

Kom je met de auto?

Geef Kiefhoekstraat, 3940 Hechtel-Eksel als gps-adres in. Parkeren doe je op Parking Picknick

GPS-coördinaten: 51.1616187, 5.3105925

Net zoals bij Fietsen door het Water biedt dit fietspad een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het fietspad werd geopend in juni 2019.

 

 

Wat maakt het fietspad zo speciaal?

Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.

Respect voor het bos

De bossen van Pijnven bestaan vooral uit naaldbomen aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt. Die situatie verbeteren we nu via een bosbeheerplan op maat. Kleinere inheemse bomen in de onderste laag van het bos krijgen meer plaats en licht om door te groeien. De gekapte bomen werden gebruikt voor het paviljoen aan de toegang dat dient als rust- en infopunt.