CoronaregelsBeste toekomstige gast van Lodge 125 Hakuna Matata,

Wij willen U informeren over hoe wij denken te handelen ivm Covid-19.

De Lodge wordt steeds door ons zelf gepoetst. Zo zijn wij ook zeker dat het grondig en degelijk gebeurd, en hoeven wij ook niemand terecht te wijzen als er een klacht zou zijn van één van onze gasten.

Maar tot op heden hebben wij hierover nog geen enkele opmerking over gekregen. Integendeel….wij krijgen eerder complimenten dat de Lodge properder en netter zou zijn dan sommige huisjes waar geen honden welkom zijn.

Wij – wat eigenlijk voor het grootste deel ten verdienste is van mijn vrouw – maken er dan ook onze eer van dat we alles spik en span willen hebben. Zelfs al lopen er hier regelmatig één of meerdere honden binnen en buiten.

Een hondenhaar zal U echter zeker wel ergens eens tegenkomen. Alles weg krijgen lukt nooit. De Lodge is dan ook een plaats waar de baasjes met hun viervoeter een korte uitstap of vakantie kan beleven. Dus vele dingen in het huisje zijn wat ruwer gekozen. Vele kastjes en afwerkingen zijn door ons zelf gemaakt met een groffere houtsoort zodat we ook geen problemen zouden maken als er eens ergens een kras van een hondenpoot op zou komen te staan.

Alles wordt dus ook gereinigd met degelijke schoonmaakproducten zodat normaal bijna geen mogelijkheid zou zijn dat er een Covid-19 bacterie nog zou kunnen overleefd hebben wanneer wij de deur achter ons dicht trekken, en zo U opwacht om dezelfde deur terug te openen.

Eens U gearriveerd bent verwacht ik dat U ook met de personen hier verblijft die in Uw eigen “bubbel” horen. Natuurlijk interpreteert U dit zelf naar eigen beterweten.

Dus naar onze mening is constant verdere ontsmetting van bijvoorbeeld deurklinken, stoelen, kranen, toilet, afstandsbedieningen, enz onnodig zolang U met Uw medegasten hier vertoefd.

Er zal dus ook geen ontsmettingsproducten klaar staan, zoals momenteel in bijna alle openbare gebouwen is. De Lodge is dan ook geen openbare ruimte.

U bent natuurlijk vrij om een ontsmettingsgel of dergelijke mee te brengen, en dit te gebruiken. Deze kunt U dan misschien wel verkiezen om te gebruiken wanneer U terug keert van de taverne De Krieckaert dit op het park, aan de ingang, geleden is. En waar U zeer lekker, en tegen vriendelijke prijsjes kunt kiezen uit een menu voor kleine en grote hongertjes. Alhoewel er daar dan wel desinfecterende handgel voorradig is die U kan/mag gebruiken bij binnen en buiten gaan.

Na Uw verblijf komen wij natuurlijk weer om alles terug te poetsen en te ontsmetten. Dekbedovertrekken, hoeslakens, matrasbeschermers, kussenslopen, dekentjes die her en der liggen worden steeds ververst.

Het donsdeken, kussens en matrassen worden niet ververst. Maar dit is zo ook wanneer U in een hotel, B&B, of andere logement zou verblijven.

Het is natuurlijk mogelijk dat U zich veiliger voelt wanneer U Uw eigen donsdeken(s) en/of kussens meebrengt. Of zelfs U eigen bedlinnen. Uw eigen matras zal U wel niet gaan meesleuren denk ik, niet ?

Indien U dit verkiest, laat het ons dan ten laatste een week voor Uw aankomst weten. Wij zorgen dan bijvoorbeeld wanneer U Uw eigen donsdeken mee brengt, dat enkel het bedlinnen klaar ligt op het bed. Een matrasbeschermer en eerste hoeslaken zal er wel STEEDS op liggen.

Gelieve dan wel rekening te houden met de afmetingen.

Hoeslaken voor het tweepersoonsbed gebruiken we afmeting 160 x 200. Matras is 140 x 200, maar is een dikke matras zodat een grotere maat er beter rond past.

De dekbedovertrek is 200 x 200.

Zo ook voor het stapelbed is de afmeting 90 x 200 van de matras, maar gebruiken we voor het hoeslaken 140 x 200. Ook omwille van de dikte van de matras.

Alles wat U zelf mee brengt zal dan niet klaar liggen ter gebruik. Deze worden dan weg geborgen in de kasten, of boven op de hoogslaper gelegd indien deze niet gevraagd is geweest om te gebruiken, of zelfs helemaal niet in de Lodge aanwezig.

Zoals vermeld in een andere bijlage over “Hondenregels” zijn er verschillende dekentjes/plaids voorradig om over de zitbank en kleinere zeteltjes te leggen. Gelieve deze te gebruiken. In de voorraadkasten vindt U er nog indien er eens eentje te vuil geworden is. Dus Uw viervoetige vriend mag naast U op de zetel liggen als hij dit bij U thuis ook kan en mag. Breng je daarentegen liefst ook zelf U plaids mee….gelieve ons dit te melden. Dit kan/mag je vermelden op het reserveringsformulier, of kan je ons later ook laten weten via telefoon, WhatsApp, Messenger, sms of mailing. De bestaande dekentjes zullen dan ook verwijderd worden. Maar we vragen wel om zeker iets in de zetel te leggen wanneer Uw doggie in de zetel gaat liggen.

Ook liggen er in de schuifkast van de tweede slaapkamer vervanghoezen om de overtrekken van de loungekussens te veranderen indien deze niet meer doenbaar zouden zijn doordat je doggie er zich heeft ingenesteld na zich een keertje "gerold" te hebben in de tuin. De vuile legt U dan maar bij Uw vertrek in of bij de wasmand. 

Maar U kan er natuurlijk ook nog de plaids voor gebruiken die ook in die kast te vinden zijn.

Al zijn die plaids ook héél zalig om onder te kruipen wanneer de zon aan de hemel verdwijnt, en de maan zijn opwachting maakt. Zeg nou zelf....wat is er leuker dan met je geliefde onder een dekentjes te kruipen, en toch eigenlijk nog buiten te vertoeven.

En zo proberen wij met deze maatregelen er ook voor te zorgen dat buiten een gezellig, relaxte en een met gezonde lucht vullende omgeving……U ook terecht komt in een veilige en Coronavrije omgeving.

Met vriendelijke groeten

Elise & Danny

Coronaregels In De Lodge
Word – 15,7 KB 703 downloads