Evenementen en nieuwtjes op en van De Krieckaert


De Krieckaert haalt vergunning voor terreingebonden logies binnen

  • 26 november 2019
Zo gaat De Krieckaert worden na de upgrade.

LANAKEN 

Het recente controlebezoek van Toerisme Vlaanderen was positief voor De Krieckaert in Gellik. Daardoor heeft het domein zijn erkenning als terreingebonden logies binnen. 

De hele site krijgt op termijn een grondige facelift. Voor het gedeelte van het vroegere zwembad is een bestemmingsplan aangevraagd dat eind 2020 zal zijn goedgekeurd. Het bad verdwijnt. Op de huidige dierenweide voorziet men paardenstallen en logeerkamers. Voorts staat een lodgehotel met 20 kamers gepland. Er komen boomhutten en op het huidige voetbalplein wil men zogenaamde ‘Village’-vakantiehuisjes bijbouwen. Kortom, er wordt ingezet op beleving. Eén en ander werd onlangs gecommuniceerd naar de huidige bewoners van het park.

“Vanaf dag één hebben we ons aan de wetgeving gehouden. Er is een goede verstandhouding met de gemeente en de wijkagent. Die houdt tussendoor controle. De brandweer heeft een veiligheids- en technische inspectie doorgevoerd. Anderhalf jaar werken heeft resultaat opgeleverd”, aldus CEO Guy Coenen van Be Housing, dat het park van de gemeente Lanaken heeft overgekocht.