Gedroogde hondensnacks & Tea Tree olie

 

De Snacks

Niet alleen de mensen worden verwelkomt in de Lodge.

Als U je viervoetige vriend(en) des huizes bij hebt wanneer U het Hakuna Matata gevoel komt ervaren.......dan worden zij ook verwent met een gedroogd snoepje van vlees of vis.

U zal voor Uw hond(en) een zakje op tafel vinden met een mix van onderstaande producten.

De meeste van deze verschillende vleessoorten en vis drogen wij zelf kleinschalig op lage temperatuur voor onze vijf honden. Andere worden aangekocht maar zijn ook zonder bewaarmiddelen. Sommige zijn zelfs vetarm en/of hypo allergeen. En toch zijn ze lang houdbaar. Elke zakje bevat 50 gram.

Maar we laten de viervoetig gasten van de Lodge er ook mee van genieten.

Maar als het aan Uw hond zou liggen.....die bewaartijd zou hem/haar niet interesseren.....hij/zij zou ze gewoon dadelijk willen opeten.

Door dat we veel de vraag krijgen of we deze gedroogde snoepjes ook verkopen, hebben we een klein assortimentje te koop liggen in de Lodge. En nog zijn er gasten die enkele weken later ons een mailtje sturen of ze nog wat kunnen bij bestellen ?

En gaan wachten tot dat de baasjes terug een verblijfje boeken in de Lodge....tja, zolang kunnen de doggies niet wachten.

Daarom kunt U ze ook bestellen bij ons.

Laat ons weten welke soort en hoeveelheid. En ze worden opgestuurd, of we leggen ze klaar in de Lodge bij U bezoek.

 

Tea Tree Olie (momenteel niet in stock, wel verkrijgbaar op bestelling)

In de natuur hebben onze viervoeters vaak ook last van "ongewenste gasten die ze mee sjouwen na een wandeling".

En dan bedoel ik hier natuurlijk de teken mee.

Zoals je al wel elders op onze website hebt gelezen hebben we zelf ZES schatten van doggies.

En echt eerlijk.....ze brengen zelden zulke beestjes mee naar huis.

Tijdens een wandeling "rapen" ze er zeker hier en daar op met tussen de beplanting en door het hoge gras te kruipen en te rennen.

En wanneer je dan even een rustpauze inlast, dan zie je soms wel eens een teek op hun vacht. Maar als je het vieze beestje dan in het oog houdt, dan zie je dat het even later zijn biezen pakt en vertrekt.

Waarom komt dit ? Wel, omdat wij onze honden regelmatig een aai geven met Tea Tree olie.

We hebben verschillende jaren een mix gemaakt van verschillende olieen. Die bestond uit citronella, Atlas Ceder, Patchouli, Pepermunt, Ylang Ylang, citroen,  kruidnagel en natuurlijk de Tea Tree zelf. Van het ene een paar druppels en van het andere wat meer. Dat deden we in een rollertje of verstuiver en gaven regelmatig voor we gingen wandeling een aai ervan aan onze doggies.

Met de aai bedoel ik dat we de olie op onze handen deden, ff de handen tegen elkaar, en dan kreeg elke doggies een liefdevolle aai door hun vacht.

Veel honden haten een verstuiver, en met hier en daar een druppel op hun vacht te doen kom je niet overal. Dus best even op de eigen handen en dan uitsmeren op je viervoeter. Slecht voor je huid is het zeker niet, en zo slecht ruikt dat ook niet.

Maar omdat je al deze oliën in huis moet hebben, en het wel een gedoe is met het druppelen in het flesje zijn we terecht gekomen bij KIVO Tea Tree.

We kenden Kivo al omdat we dit merk als hoofdvoedsel hebben voor onze viervoeters. En probeerden dus hun mix. En deze was net zo goed als onze eigen mix.

Dus waarom blijven "smossen" met de eigen mix als het ook kant en klaar te koop is. En tegen een aanvaardbare prijs. Want als je degelijke oliën koop...dus geen aftreksels...dan betaal je ook verschillende euro's voor één soort olie. Dus je moet al voor een paar honderd euro aan oliën kopen eer we onze eigen mix konden maken. Oke, je kwam er dan wel een tijd mee toe...maar nu heb je er geen werk mee aan.

 

Soms horen we wel eens van onze gasten dat hun doggie last heeft van deze ongewenste vieze beestjes. En vaak zijn de baasjes ook al een hele tijd op zoek naar een remedie om ze op een afstand te houden.....en lukt het hen niet.

Dan nemen ze soms het besluit om de hond te gaan "vergiftigen" langs binnenuit. Dus hem/haar medicatie te laten inslikken die de teken dood van de hond laten afvallen wanneer deze teek zich wil vastzetten in de huid.

Dus je begrijpt dat als een teek morsdood van de hond afvalt....dat het product geen lachertje is ! Het vergif werkt op het centrale zenuwstelsel van het insect. En dat heb jij je hond dus laten opeten ?!?

Ik noem best geen namen om geen last te krijgen met de makers van deze producten. Maar je zal er al zeker van gehoord hebben.

Tea Tree daarentegen is een kruid dat een zeer sterk ontsmettende werking heeft. Het mag wel enkel uitwendig gebruikt worden.

Het komt van de bladeren van een Australische boom en werd als eerste gebruikt door de Aboriginals voor genezing van de huid.

Dus wij aaien er onze dieren ook nooit mee rond de neus, mond of ogen. Ze zouden er trouwens ook te veel last van hebben van de geur. Ze zouden het lastig vinden omdat ze hun neus niet meer kunnen gebruiken om hun geliefkoosde bezigheid te doen.....overal aan ruiken dus haha.

Je hebt zeker al eens gehoord van het product DEED. Gekend voor het bestanddeel voor muggen werende producten.

In veel gevallen werkt Tea Tree zelfs nog beter !!!

Tea Tree wordt ook gebruikt in hondenshampoos. En geloof het of niet, maar als je daarmee je hond wast ruikt hij echt lekker fris.

In de Lodge staat nu wel niet de shampoo, maar wel hebben we meestal enkele flesjes "Tea Tree olie" of de "Dogspray" staan.

De olie werkt natuurlijk het beste. De spray is wat makkelijker in gebruikt ALS je doggie het toelaat dat je hem/haar er mee bestuift toch.

De Dogspray raden we aan om twee maal per week te gebruiken.  Spray op de vacht, en eventueel even doorkammen. Niet uitspoelen !

De spray is ook handig voor in hondenmanden en benches.

De olie houdt langer op hun vacht. Zelfs wanneer ze al eens een duik nemen in het water, dan nog ruik je nadien nog de Tea Tree. Dat zal de spray minder doen.

De pure olie kun je met het pipetje rechtstreeks op de vacht doen, maar wij raden aan door het erin te "aaien".

We kunnen U spijtig genoeg geen gratis test aanbieden, daar is het product wat te kostelijk voor.

 

Prijs 15,95 €

  • Effectief tegen teken en vlooien
  • Desinfecteert en hersteld wondjes en schimmels
  • Handig aan te brengen met het druppelpipetje
  • Bestaat uit 40% Tea Tree Olie, 30% Arganolie en 30% Olijfolie
  • 20 ml

 


Prijs 17,95 €

  • Contact met ogen, oren, neus vermijden
  • Geschikt voor lang- en kortharige honden
  • 500 ml